An Unbiased View of istiridye mantarı tohumu

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 kendinden delikli poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

• Torbalara veya kaplara doldurun: Hazırladığınız karışımı sterilizasyon torbalarına veya kaplarına doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kapları kapalı bir şekilde kaynar su dolu tencerede yaklaşık two saat boyunca sterilize edin.

Mantar üretmek isteyenlerin ilk etapta dışarıdan bu miselleri temin etmesi gerekmektedir. Bu miseller daha sonraları farklı yöntemler ile kolay bir şekilde çoğaltılabilir.

Bu işlem, mantar yetiştiriciliği için gerekli olan steril koşulların sağlanmasını gerektirir. Bu nedenle, hijyenik koşulların sağlanması ve sterilizasyon işleminin doğru bir şekilde yapılması, istiridye mantarı tohumu hazırlarken önemlidir.

Tohumlarfidana.Internet’ten satın alacağınız istiridye mantarı tohumları, evde kolayca mantar yetiştirme deneyimi yaşamanızı sağlar.

Japon, Kore ve Çin mutfaklarında hatırı sayılır bir yeri bulunuyor. Yaprak mantarı veya kayın mantarı olarak da bilinmesinin sebebi, doğada kayın ve kavak ağaçlarının gövdelerinde yetişmesinden kaynaklanıyor.

 İstiridye mantarının ekimi çOkay önemlidir. Mantarın yetişmesi için hazırlanan ve mantarın gelişmesini sağlayan kompost içine homojen olarak dağıtılması gerekir. Mantar miseli ancak doğru oranlarda karıştırıldığı zaman verimli olur.

Bunun için yığın açılarak yayılır ve kompostun kuruyan kısımları ıslatılır: Üzerine 141 kg kepek ve forty kg melas (şeker fabrikası artworkığı) eşit bir şekilde serpilir ve sıkıştırılarak tekrar yığın yapılır.

Malta dil okulu ile en iyi şekilde dil öğrenmek aynı zamanda yurt dışı eğitim danışmanlığı hizmetleri almak ve geniş kapsamında...

Your browser isn’t supported any longer. Update it to have the ideal YouTube expertise and our most recent features. Learn read more more

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Antioksidan özelliği ile serbest radikallerin kırılmasında gardenımcı olur. Kolesterolün dengelenmesine katkı sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik gibi bakterilerin yok olmasına lawnımcı olur.

İstiridye mantarını evde yetiştirmek istiyorsanız büyük marketlerde hazır olarak satılan kitlerden alabilir ve uygun koşulları sağladığınız bir ortamda, birkaç sulamadan sonra mantarlarınıza kavuşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *